Naar overzicht

Hij rijdt graag mooie tochten op de motor, kijkt reikhalzend uit naar de tijd dat hij weer festivals kan bezoeken met zijn vrienden en studeert als Maritiem Officier aan de zeevaartschool op de HZ in Vlissingen. De vaste klanten zullen hem zeker kennen, want hij werkt al vijf jaar bij Caisson.

We hebben het over Floris van de Laar uit Kapelle. De eerste twee jaar werkte hij als afwasser en daarna stroomde hij door naar de bediening. “Toen ik begon in de bediening, heb ik in korte tijd heel veel geleerd”, blikt de 21-jarige student terug. “Naast alle soorten dranken en gerechten die ik leerde kennen, leerde ik ook veel over het sociale aspect dat erbij komt kijken. Ieder mens is anders en het is altijd een leuke uitdaging om in te schatten hoe ik elke gast op de beste manier kan bedienen, zodat hij of zij optimaal geniet van een bezoek aan Caisson. Soms komen de gasten speciaal terug voor mij en dat maakt het werk bij Caisson extra leuk. Onze bazin Hilanda vraagt altijd: ‘Bedienen, doe je dat met je hart of met je hoofd?’ Waarop ik altijd zeg: ‘Bedienen doe je hoofdzakelijk met je hart, maar je hebt je hoofd er wel bij nodig anders lukt het niet.’”

De coronapandemie maakt zijn werk net even anders dan hij gewend was. “We merken dat we minder gasten hebben en daarnaast zijn er veel regels bijgekomen waar iedereen zich aan moet houden. Wij als personeel maar ook onze gasten. Veel mensen hebben daar gelukkig begrip voor en gedragen zich netjes volgens de regels, maar er zijn ook gasten die er wat laconieker over denken. Dan hebben wij de taak om ook die mensen de regels te laten volgen en dat is soms een flinke uitdaging.”

Gelukkig is er volop ruimte bij Caisson, zodat iedereen onbezorgd kan genieten van lekker eten en drinken. “Wij bieden heerlijke gerechten en drankjes”, benadrukt Floris. “Bovendien is hier echt enorm gezellig. Ons team staat altijd open voor een praatje en wij doen continu ons best om u bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Komt u ook een keer langs? Ik zou het heel gezellig vinden om u terug te zien!”

Copyright © De Caisson 2024  |  Onze voorwaarden  |  Privacy Policy