EEN STUKJE ZEEUWSE GESCHIEDENIS

cais·son (de/het; m en o; meervoud: caissons)1betonnen bak die gevuld wordt met zand of beton, bv. om dijken te dichten

Tijdens de Watersnoodramp van 1953 werden caissons gebruikt om de gaten in de dijken te dichten. Deze caissons werden gemaakt door aannemer Leys. Na de ramp  had hij nog één caisson over. Daar had hij een mooie bestemming voor! Zijn vrouw wilde altijd al een eigen restaurant beginnen. De overgebleven caisson gebruikte hij als fundering voor haar restaurant. En ja, je raadt het al, dat restaurant staat er nog steeds en heet… CAISSON!

De Caisson, zoals men vroeger zei, lag vroeger langs de ‘grote’ weg. Tot 1976 was die weg, de Rijksweg, de enige verbinding tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Met de aanleg van de A58 werd de weg de Oude Rijksweg genoemd. Door deze geschiedenis werd Caisson lange tijd getypeerd als wegrestaurant. Inmiddels is CAISSON zoveel meer!

NU

De rijke historie van CAISSON zorgt voor een huiselijke sfeer vol traditie en warmte. In de trendy inrichting wordt deze sfeer smaakvol gecombineerd met prachtige moderne kleuren en hippe accessoires. Hierdoor is het heerlijk vertoeven bij CAISSON. Jong en oud voelen zich hier thuis.

Copyright © Caisson 2024  |  Onze voorwaarden  |  Privacy Policy