Naar overzicht

Mosselen, oesters, garnalen en uiteenlopende soorten vis, altijd direct uit zee. Maar ook groenten, appels en peren, rood fruit en asperges. Zeeland is een paradijs voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt, én voor iedere kok die daar graag mee werkt. Bij CAISSON Kapelle halen onze koks dagelijks hun hart op. De verse, smaakvolle producten uit de zee, van de akkers en uit de boomgaarden rondom Kapelle zijn een inspiratiebron voor de vele huisgemaakte gerechten op onze kaart.

De kaart van CAISSON Kapelle zou perfect passen bij een hip restaurant middenin een drukke stad. Authentiek, eigentijds en met mooie, uitdagende gerechten. Verse bereid, altijd, en met liefde voor het vak, én voor de gasten die ervan komen genieten. Daarmee is CAISSON Kapelle veel meer een restaurant langs de weg, dan een traditioneel wegrestaurant. Ons restaurant verdient het om eens wat vaker bij stil te staan. Gelukkig hebben tal van gasten de kwaliteit van onze kaart ontdekt. Superleuk natuurlijk om te horen dat sommige gasten hun ‘honger even opsparen’ en doorrijden tot ze bij ons zijn. Dat zijn complimenten waar we stiekem van stralen!

We nemen de tijd voor onze gerechten
In ons restaurant CAISSON Kapelle nemen we de tijd, voor onze gasten, maar zéker ook voor onze gerechten. We zijn niet van ‘snelle halen, gauw thuis’. Dat betekent dat we wars zijn van pakjes, zakjes en kant-en-klare producten. We doen het liever (en béter) zelf! Onze koks zijn gediplomeerd, maar vooral gepassioneerd. Ze kunnen kóken en doen dat met liefde. Kijk eens naar Kapelle en omstreken: er zijn zoveel producten om te gebruiken. Neem de tomaten, vrijwel van de overzijde van de weg. Daarvan bereiden we onze vers gemaakte tomatensoep. De appels uit Kapelle gebruiken we in onze verse appeltaart. En we zijn supertrots op onze perencake met ons in eigen huis ontwikkelde perenijs. Zo lekker, je weet niet wat je proeft! Zelfs de koekjes bij de koffie bakken we dagelijks vers. En zelfs voor de koffie malen we de koffiebonen vers.

De lat ligt hoog
De lat ligt hoog, bij alles wat we doen bij CAISSON Kapelle. Dat geldt ook over de leveranciers waarmee we samenwerken. Waar mogelijk doen we lokaal zaken. We serveren natuurzuiver troebel appelsap. Dat is 100% appelsap zonder enige toevoegingen van Fa N Eversdijk, hier om de hoek. Alle vis halen we rechtstreeks uit Tholen en de bolussen komen natuurlijk van een Zeeuwse bakker. In uitzonderlijke gevallen, vallen we terug op de expertise van anderen. De bitterballen en kroketten van De Ambachterie uit Oostburg bijvoorbeeld kunnen we zelf niet beter maken en de verse friet is het enige dat voor ons voorgesneden wordt.   

Eenvoudig rekening houden met dieetwensen
Het voordeel van zoveel verse, huisgemaakte gerechten is ook dat we precies weten welke producten en smaakmakers erin zitten. We kunnen gasten met een dieet exact vertellen wat er in een gerecht zit. Of rekening houden met een dieetwens door een bepaald ingrediënt achterwege te laten. Sowieso werken we veel met maïzena om zoveel als mogelijk gluten te vermijden. Maar natuurlijk is de belangrijkste reden om vers voor je te koken de verfijnde smaak. Kom eens proeven en overtuig jezelf!

Copyright © De Caisson 2024  |  Onze voorwaarden  |  Privacy Policy