Over ons

EEN LESJE ZEEUWSE GESCHIEDENIS

cais·son (de/het; m en o; meervoud: caissons)1betonnen bak die gevuld wordt met zand of beton, bv. om dijken te dichten

Halverwege de vorige eeuw werden caissons gebouwd om gaten in dijken te dichten. Deze caisson werd gemaakt door aannemer Leys. Na de watersnood ramp van 1953 had hij nog één Caisson over en daar had hij een mooie bestemming voor, want zijn vrouw wilde altijd al een eigen restaurant beginnen. De overgebleven caisson werd gebruikt als fundering voor haar restaurant. En ja, je raadt het al, dat restaurant staat er nog steeds en heet… Caisson!

De Caisson lag vroeger langs de ‘grote’ weg. Tot 1976 was de weg die voor het restaurant langs loopt de enige verbinding tussen Bergen op Zoom en Vlissingen dus ook wel bekend als de rijksweg. Met de aanleg van de A58 in midden jaren zeventig werd deze weg de Oude Rijksweg genoemd. De Caisson heeft hierdoor de benaming wegrestaurant gekregen. Maar De Caisson is zo veel meer dan een wegrestaurant!

Nu

De rijke historie van De Caisson zorgt voor een huiselijke sfeer vol traditie en warmte. De trendy inrichting zorgt dat deze sfeer mooi gecombineerd wordt met prachtige moderne kleuren en hippe accessoires. Hierdoor is het heerlijk vertoeven bij De Caisson voor zowel het oudere als ook het jongere publiek.